RRT viert 30ste verjaardag bij De Kersenplukkers

30 jaar RRT
de deelnemers van RRT-30 bij elkaar in Kesteren op een zonnige dag in juni . (Foto Jan van den Brink)

Het was een stralende dag met temperaturen die tegen het tropische aanschuurde.
Op 25 juni vierde de RRT met de deelnemende verenigingen het 30 jarig bestaan,
tevens de opening van het competitieseizoen 2024.
  

Een zestigtal deelnemers had zich aangemeld, veel meer dan voorzitter Koos Broere (en speler van de Kersenplukkers) in eerste instantie verwachtte.  Het goede weer, de perfecte voorbereiding en het goede humeur van alle deelnemers maakten het toernooi tot een groot succes.

Koos hield in aan het begin van de dag zijn openingstoespraak, waarbij oud-voorzitters Henk de Vries en Gerard Eikenaar  werden bedankt voor hun goede werk en ook Jan van Soest, die vorig jaar aftrad als bestuurslid en helaas ook is moeten stoppen met tennis, werd genoemd. Jan verzorgde later op de ochtend, samen met Adrie Lamers, een muzikaal optreden op het terras, een mooie omlijsting van de festiviteiten.

In zes speelronden werden, via het tossysteem de vier banen gevuld voor wedstrijden van een half uur. De vrees dat het beperkte aantal banen de spelvreugde van de deelnemers enigszins zou aantasten, bleek onterecht, iedereen kwam voldoende aan zijn trekken en voor degenen die er zin hadden stonden ook nog twee sjoelbakken en tafelvoetbalspel ter beschikking.

De deelnemers van de Kersenplukkers hadden hun krachten verenigd tot een ijzersterk organisatieteam met Koos als stuurman. Er werd een heerlijke lunch aangeboden, bestaande uit een soep, keuze uit asperge- of tomatensoep, een ragout van vis of vlees, aangevuld met rijst, diverse groenten en stokbrood met smeersels. Daarnaast stond er een etagere, goed gevuld met vers geplukte Betuwse kersen op de bar, die populair bleek bij de deelnemers. En dat ze ook prima smaakten bleek wel uit het feit dat de fruitschaal regelmatig bijgevuld moest worden en dat er voor vijftien deelnemers een bestelling van een kilo kersen genoteerd werd.

Alles verliep naar wens en ondanks de toch stevig oplopende temperatuur (29 graden in de middag) bleven alle vier de banen constant gevuld. Na afloop van de lunch waren de banen beschikbaar voor vrij spelen, waarbij ook alle vier de banen gebruikt werden. Er was nog een gezellig samenzijn tot ongeveer 14.30 uur, waarna iedereen moe, maar voldaan huiswaarts keerde. Koos en zijn team kunnen terugzien op zien op een meer dan geslaagd evenement.